Hoe bereid ik me voor op een toertocht? Deel 3

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 16:37

In dit 3de en laatste gedeelte van de blog 'Hoe bereid ik me voor op een toertocht' geef ik jou de laatste tips mee.

 

Tip 6:

Leer eten en drinken op de fiets

Train niet alleen met jouw benen, maar train ook in het eten en drinken. Waar is mijn lichaam het beste mee? Wat moet ik zeker niet eten? Wanneer eet ik het beste?

Een algemene tip: als je dorst hebt, drink je water en als je honger hebt, richt je dan op gezonde en natuurlijke producten en laat de ‘fastfood’ (zijnde de gellekes en repen waarmee ze de recreanten vandaag mee rond de oren slaan, maar die voornamelijk uit geraffineerde suikers bestaan) voor wat het is. Kies liever voor een banaan, noten, dadels…

 

 

 

Tip 7:

Hou rekening met de weersomstandigheden op de dag van de toertocht

Onderschat nooit de impact van het weer: wind, regen, koude, warmte… Leer jouw lichaam in de voorbereidende fase gewoon worden aan ‘alle’ weersomstandigheden. Als je een toertocht plant in het najaar, maar je trainde in de maanden vooraf enkel als het mooi weer was, kan het weer letterlijk een spelbreker worden.

 

Tip 8:

Geniet ervan

Hoe zwaar het ook is, vergeet dus niet te genieten…

Wees fier op jezelf! Je hebt jouw doel bereikt en dat is waar je naar toe werkte.

Uit elke ervaring leer je bovendien en die zaken kan je meenemen naar een volgende toertocht!

 

 

Extra tip:

Laat je begeleiden

Ben je er na het lezen van bovenstaande tips nog niet uit hoe je nu precies naar een toertocht moet toewerken, laat je dan begeleiden.

Op een  comfortabele en haalbare manier kan ik jou helpen jouw grenzen te verleggen en jouw doel te bereiken.

 

 

Welke tochten staan er voor jou gepland (nog dit jaar of volgend jaar)? Of welke zou je ooit eens willen rijden?

Ik lees het graag in een comment hieronder!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.