Als gepassioneerd wielrenner, heb ik al jaren het geluk om deze mooie sport te kunnen beoefenen. Mooie en minder mooie momenten heb ik al beleefd op de fiets, gelachen en geweend, afgezien en genoten. 

De mooie landschappen, pittoreske dorpen, kronkelende paadjes... krijg je er gratis bij.

Mijn liefde voor de fiets, de Vlaamse Ardennen en het rijden in de bergen, zorgden ervoor dat ik enkele jaren geleden de eerste stenen legde van mijn nieuwe toekomst, mijn passie, het wielrennen. 

Ik schoolde mezelf bij via cursussen, boeken en uiteenzettingen over de verschillende aspecten van het wielrennen. Met deze kennis wou ik echter meer doen en zo volgde ik in 2019 aan de Vlaamse Trainersschool de cursussen Initiator wielrennen en Instructeur B.

Parallel aan deze opleiding liep ik stage bij Isorex cycling team uit Gavere, waar ik sindsdien ook training geef aan de miniemen en aspiranten.

Ook aan de Vlaamse wielerschool verzorg ik mee de trainingen voor miniemen en aspiranten, zowel op de fiets als naast de fiets (loop-, core-stability- en krachttrainingen).

Mijn passie wil ik dan ook met anderen delen, wat me er toe bracht de weg van wielercoach in te slaan.

Fietsen en zeker het wielrennen, zit enorm in de lift, zowel bij mannen als vrouwen. Toch ontbreekt vaak de kennis over het juiste materiaal, kledij, de fietstechnieken, voeding en het belang van stretch- en spierversterkende oefeningen.

Heb je dat duwtje in de rug nodig, hou je ervan om je eigen grenzen te verleggen, wil je uitgedaagd worden of heb je gewoon zin om deze sport op een bewuster niveau te beleven, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Omdat fietsen een fantastische beleving is en ook ten allen tijde moet blijven, begeleid ik jou graag hierbij.

 

Tot binnenkort!

 

Sportieve groeten,

Nicolas